NOVO V ORTOPEDIJI. Aplikacije preparatov nStride in Recover L-PRP terapija tetiv.

NAROČANJE

specialistični pregledi

Ortopedska kirurgija

Specialistična ambulanta ortopedske kirurgije je namenjena obravnavi vseh vrst težav in bolezni gibalnega sistema. Najpogosteje so te težave povezane z obolenji sklepov in tetiv, obolenji hrbtenice, športnimi poškodbami in stanji, ki so posledica poškodb.

Pogosto so težave povezane tudi z drugimi sistemskimi obolenji.

V specialistični ambulanti opravljamo klinične preglede, opravljamo UZ preglede mišično-skeletnega aparata v sklopu razširjenega ali ciljano usmerjenega specialističnega pregleda, napotimo vas na nadaljno diagnostično obravnavo oz. diagnostične preiskave (CT ali MR preiskava). Svetujemo vam ustrezno zdravljenje bodisi z operacijo ali zdravljenje brez operacije s potrebno terapijo, zdravljenje z zdravili, fizikalno terapijo (fizioterapija), kineziološko obravnavo ali manualno terapijo in ustrezno rekreativno gibalno dejavnost.

Izvajamo tudi specialno terapijo sklepov in tetiv z aplikacijo oz. vbrizgavanjem hialuronske kisline, trombocitne plazme in avtologne raztopine proteinov.

Posebej smo specializirani za zdravljenje obrabe sklepov in za področje kirurgije gležnja in stopala. V kirurškem delovanju v drugih zdravstvenih ustanovah zelo uspešno izvajamo operacije zamenjave kolenskega sklepa in operacije deformacij sprednjega dela stopala – izkrivljenega nožne

Vljudno vabljeni na prvo srečanje z nami.

DANIJEL BEŠIČ LOREDAN,
dr. med.

specialist
ortopedske kirurgije

NOSILEC DEJAVNOSTI

Rojen je 18.5.1973 v Kopru, osnovno šolo je zaključil v Izoli, Gimnazijo v Kopru, diplomiral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1999. Pripravništvo in del sekundarija je opravil na UKC Ljubljana, od tega deset mesecev na Travmatološki kliniki. Leta 2001 se je kot specializant ortopedske kirurgije zaposlil v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, v letu 2006 je specialistični izpit opravil s pohvalo. Po izpitu je kot specialist ortopedske kirurgije nadaljeval z delovanjem v OB Valdoltra. Usmeril se je v operacije na spodnjih okončinah, na področju vstavljanja umetnih sklepov kolkov in kolen ter zdravljenja zapletov po tovrstnih operacijah.

Dodatno se je več let izobraževal in izpopolnjeval na področju kirurgije gležnja in stopala. Večino izobraževanja na tem področju je opravil v Švici pod mentorstvom dr. Pascala Rippsteina na Schulthess Klinik v Zurichu. Ob koncu leta 2013 je na povabilo dr. Rippsteina začel z delom v Švici. Od 13. 9. 2013 do 25. 12. 2013 je kot gostujoči zdravnik delal na Schulthess Klinik v Zurichu, od 1. 1. 2014 do 22. 12. 2014 pa kot specialist za področje kirurgije gležnja in stopala v Berit Klinik v Teufnu. V letu 2015 je bil kot ortopedski kirurg delno zaposlen v Spittal Heiden v Švici, delno pa v zasebnem medicinskem zavodu Kirurgija Bitenc v Ljubljani.

Od leta 2016 je zaposlen kot višji specialist na ortopedskem oddelku v Splošni bolnišnici »Dr. Franca Derganca« v Šempetru pri Gorici, kjer je med drugim od 1.10.2018 do 1.10.2019 opravljal tudi funkcijo predstojnika kirurškega oddelka. Preko številnih izobraževanj in dolgoletnih delovnih izkušnjah se je usmeril v področje vstavljanja umetnih sklepov, posebej kolenske endoprotetike kot tudi na področje ortopedije gležnja in stopala, posebej deformacij sprednjega dela stopala – operacije zaradi haluks valgus deformacije.

Ob vsem naštetem je tudi član organizacije Zdravniki brez meja (MSF), leta 2010 je kot kirurg opravil 5-tedensko misijo v Nigeriji. V naslednjih letih namerava opraviti še nekaj novih misij.

Kaj mora pacient vedeti, pred pregledom v specialistični ambulanti ortopedske kirurgije?

Indikacijo za pregled pri specialistu ortopedske kirurgije lahko postavi izbrani osebni zdravnik ali zdravnik specialist iz drugega področja. Za specialistični pregled se zaradi bolečin v določenih delih mišično-skeletnega sistema lahko odločite sami.

Za optimalno obravnavo pri zdravniku specialistu ortopedske kirurgije je pred pregledom smotrno opraviti določene spodaj naštete diagnostične preiskave.

V kolikor ste bili na pregledu pri drugem specialistu ali ste opravili določene terapije, je zaželeno, da te izvide prinesete s seboj.

Priporočamo, da pred pregledom opravite RTG bolečega dela hrbtenice v dveh projekcijah, ob bolj izrazitih težavah pa priporočamo, da opravite magnetno resonanco bolečega dela hrbtenice. Diagnostične preiskave lahko opravite z napotnico izbranega zdravnika ali samoplačniško.
Priporočamo, da pred pregledom opravite RTG medenice s kolki v AP in stranski projekciji obeh kolkov oz. v projekciji po Lowensteinu. Diagnostične preiskave lahko opravite z napotnico izbranega zdravnika ali samoplačniško.
Priporočamo, da pred pregledom opravite RTG obeh kolen stoje v dveh projekcijah, AP in stranski. Pri športnikih, mlajših in ob bolj izrazitih težavah priporočamo, da opravite magnetno resonanco bolečega kolena.

Diagnostične preiskave lahko opravite z napotnico izbranega zdravnika ali samoplačniško.
Priporočamo, da pred pregledom opravite RTG obeh gležnjev in stopal in sicer gležnjev in stopal v AP in stranski projekciji, stoje. Diagnostične preiskave lahko opravite z napotnico izbranega zdravnika ali samoplačniško.
Posebna preiskava pred pregledom ni potrebna, ob pregledu bomo opravili ciljano UZ preiskavo.

V kolikor ste bili na pregledu pri drugem specialistu ali ste opravili določene terapije, je zaželeno, da te izvide prinesete s seboj.

TERAPIJA SKLEPOV IN TETIV

V Medicinskem centru Šalara izvajamo terapijo sklepov in tetiv z aplikacijo oziroma infiltracijo različnih preparatov. S tovrstno terapijo se zmanjša bolečina, izboljša gibljivost sklepov, prožnost tetiv, zmanjša se vnetje, odloži ali prepreči se operativni poseg.
Ekskluzivno uporabljamo preparate proizvajalca »Zimmer Biomet«:
• Fermathron – hialuronska kislina različne viskoznosti
• Recover L-PRP – trombocitna plazma
• nSTRIDE – autologna raztopina proteinov
Terapija se izvaja pri degenerativnih obolenjih tetiv in sklepov. Pred izvajanjem terapije je potreben pregled pri zdravniku specialistu, ki določi indikacijo za terapijo in pacienta ustrezno seznani s pričakovanim učinkom zdravljenja. Infiltracijo izvajamo s pomočjo UZ sonde, s katero natančno določimo mesto infiltracije.

VEČ INFORMACIJ O ZDRAVLJENJU: