NAROČANJE

specialistični pregledi

Žilna kirurgija

Specialistična žilna ambulanta je namenjena obravnavi težav z moteno prekrvitvijo in ostalih kirurških žilnih obolenj. Najpogosteje so te težave povezane z vensko insuficienco spodnjih okončin in krčnimi žilami, ter s periferno arterijsko boleznijo.

V specialistični ambulanti opravimo klinični pregled in UZ diagnostiko globokih in povrhnjih ven ter arterij spodnjih okončin, izdamo vam mnenje glede možnosti zdravljenja in vam po potrebi priporočimo nadaljnje diagnostične preiskave. Svetujemo vam ustrezno zdravljenje bodisi z operacijo ali zdravljenje brez operacije, z zdravili, ali pa priporočamo dodatne preiskave pri specialistih drugih področji v kolikor gre za prisotnost drugih obolenj.

V naši specialistični ambulanti smo posebej specializirani za zdravljenje venske insuficience in krčnih žil. V sodelovanju z drugimi zdravstvenimi ustanovami zelo uspešno izvajamo različne operacije znotraj žilnega zdravljenja krčnih žil. Vljudno vabljeni na prvo srečanje z nami.

Indikacijo za pregled pri specialistu žilne kirurgije navadno postavi izbrani osebni zdravnik ali zdravnik specialist iz drugega področja. Za specialistični pregled se zaradi težav venske insuficience (otekanje nog, krči, bolečine v nogah, izrazite krčne žile) ali zaradi slabe prekrvitve nog lahko odločite tudi sami.

PRIMOŽ PRAČEK,
dr. med.

specialist
splošne kirurgije

NOSILEC DEJAVNOSTI

Medicinsko fakulteto v Ljubljani je zaključil leta 2000, dve leti kasneje je pričel s specializacijo iz splošne kirurgije v UKC Ljubljana in jo leta 2008 zaključil s pohvalo. Po opravljeni specializaciji se je zaposlil v regionalni bolnišnici, kjer je pridobil široko znanje in veliko diagnostičnih in praktičnih izkušenj iz dela na področju žilne kirurgije in žilnih bolezni.

Kot višji specialist s področja kirurgije je posebej je specializiran za diagnostiko in operativno zdravljenje krčnih žil ter periferne arterijske bolezni.