NAROČANJE

specialistični pregledi

Ultrazvočna diagnostika

V MC Šalara opravljamo UZ diagnostiko v sklopu specialističnega pregleda pri dejavnostih žilne kirurgije in ortopedske kirurgije.

Bolezni perifernega vensko arterijskega žilnega sistema

Pri specialističnem pregledu s področja žilne kirurgije, zdravnik specialist opravi UZ diagnostiko perifernega arterijskega in venskega ožilja, izvid UZ preiskave, je sestavni del specialističnega izvida.

PRIMOŽ PRAČEK,
dr. med.

specialist
splošne kirurgije

NOSILEC DEJAVNOSTI

Medicinsko fakulteto v Ljubljani je zaključil leta 2000, dve leti kasneje je pričel s specializacijo iz splošne kirurgije v UKC Ljubljana in jo leta 2008 zaključil s pohvalo. Po opravljeni specializaciji se je zaposlil v regionalni bolnišnici, kjer je pridobil široko znanje in veliko diagnostičnih in praktičnih izkušenj iz dela na področju žilne kirurgije in žilnih bolezni.

Kot višji specialist s področja kirurgije je posebej je specializiran za diagnostiko in operativno zdravljenje krčnih žil ter periferne arterijske bolezni.

NAROČANJE

specialistični pregledi

Bolezni sklepov, mišic in tetiv

Pri specialističnem pregledu s področja ortopedske kirurgije, zdravnik specialist opravi diagnostiko mišično-skeletnega aparata, ciljano oz. usmerjeno, glede na težavo in ugotovljeno patologijo. UZ pregled oz. preiskava je sestavni del razširjenega specialističnega pregleda. Dodatno se UZ preiskava uporablja pri infiltracijah tetiv oziroma sklepov; terapiji sklepov in tetiv z aplikacijo hialuronske kisline, trombocitne plazme in avtolognih proteinov.

DANIJEL BEŠIČ LOREDAN,
dr. med.

specialist
ortopedske kirurgije

NOSILEC DEJAVNOSTI

Rojen je 18.5.1973 v Kopru, osnovno šolo je zaključil v Izoli, Gimnazijo v Kopru, diplomiral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1999. Pripravništvo in del sekundarija je opravil na UKC Ljubljana, od tega deset mesecev na Travmatološki kliniki. Leta 2001 se je kot specializant ortopedske kirurgije zaposlil v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, v letu 2006 je specialistični izpit opravil s pohvalo. Po izpitu je kot specialist ortopedske kirurgije nadaljeval z delovanjem v OB Valdoltra. Usmeril se je v operacije na spodnjih okončinah, na področju vstavljanja umetnih sklepov kolkov in kolen ter zdravljenja zapletov po tovrstnih operacijah.

Dodatno se je več let izobraževal in izpopolnjeval na področju kirurgije gležnja in stopala. Večino izobraževanja na tem področju je opravil v Švici pod mentorstvom dr. Pascala Rippsteina na Schulthess Klinik v Zurichu. Ob koncu leta 2013 je na povabilo dr. Rippsteina začel z delom v Švici. Od 13. 9. 2013 do 25. 12. 2013 je kot gostujoči zdravnik delal na Schulthess Klinik v Zurichu, od 1. 1. 2014 do 22. 12. 2014 pa kot specialist za področje kirurgije gležnja in stopala v Berit Klinik v Teufnu. V letu 2015 je bil kot ortopedski kirurg delno zaposlen v Spittal Heiden v Švici, delno pa v zasebnem medicinskem zavodu Kirurgija Bitenc v Ljubljani.

Od leta 2016 je zaposlen kot višji specialist na ortopedskem oddelku v Splošni bolnišnici »Dr. Franca Derganca« v Šempetru pri Gorici, kjer je med drugim od 1.10.2018 do 1.10.2019 opravljal tudi funkcijo predstojnika kirurškega oddelka. Preko številnih izobraževanj in dolgoletnih delovnih izkušnjah se je usmeril v področje vstavljanja umetnih sklepov, posebej kolenske endoprotetike kot tudi na področje ortopedije gležnja in stopala, posebej deformacij sprednjega dela stopala – operacije zaradi haluks valgus deformacije.

Ob vsem naštetem je tudi član organizacije Zdravniki brez meja (MSF), leta 2010 je kot kirurg opravil 5-tedensko misijo v Nigeriji. V naslednjih letih namerava opraviti še nekaj novih misij.