NAROČANJE

druge dejavnosti

Manualna terapija

Manualna terapija se ukvarja s strukturnimi spremembami gibalnega sistema, ki pogosto povzročajo bolečine. Gre za holistično obravnavo, ki ne temelji le na odpravi bolečine temveč vzpostavlja ravnovesje celega telesa.

Manualni terapevt na prvem srečanju opravi podrobno anamnezo (pogovor), analizo mišično skeletnega sistema, opravi specifične teste, pregleda zdravniško diagnostiko in na podlagi vsega sestavi načrt terapije. Terapija je varna in naravna. Zanjo je značilen skrben pristop k individualnim potrebam osebe v vseh fazah življenja od rojstva pa do pozne starosti.

Sama beseda manualna terapija je širok pojem, ki zajema vrsto različnih terapevtskih metod. Zanjo so značilne natančne ročne tehnike in dodelani terapevtski pristopi, ki odpravljajo funkcionalne motnje v telesu.

Manualna terapija je učinkovita pri vrsti težav, med njimi so:

MITJA SURINA

mag. športnih
in gibalnih znanosti

MANUALNI TERAPEVT

Manualni terapevt, Tuina terapevt, Bownov terapevt, NLP Master coach.

S terapevtskim delom je začel med leti 2007 in 2010, ko je bil zaposlen kot športni terapevt v privatnem športno rehabilitacijskem centru v Avstriji. Med leti 2010 in 2018 je delal na oddelku za fizioterapijo, v Termah Krka v Strunjanu, kot terapevt po poškodbah in operacijah lokomotornega sistema. Leta 2018 je kot manualni in športni terapevt s samostojno prakso začel v Medicinskem centru Šalara v Kopru kjer dela še danes. Na Akademiji za manualno terapijo v Ljubljani je zaposlen kot predavatelj predmeta strukturalna funkcionalna diagnostika. Na šoli za maserje in terapevte Higeja pa poučuje klasično ter športno masažo. Neprestano izpopolnjevanje na strokovnih seminarjih mu omogoča nadaljnji razvoj in osebno rast.

Po šolanju na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani je zaključil magistrski študij iz športnih in gibalnih znanosti na Inštitutu za šport v Gradcu (Avstrija), nato pa še študij manualne terapije na Akademiji za manualno terapijo. Med leti 2011 in 2017 je deloval kot strokovni sodelavec in terapevt ženske rokometne ekipe (Ž.U.R.D.) Koper, v sezoni 2013/14 pa je sodeloval tudi s košarkarji KK Portorož. Med leti 2018 in 2021 je delal z jadralkama olimpijskega razreda 470 Tino Mrak in Veroniko Macarol.

Pri svojem delu išče vzroke za težave pri posamezniku, kar je osnova za uspešno terapevtsko delo in dolgoročnega odpravljanja bolečin. Odlikuje ga bogato teoretično in praktično znanje s področja terapevtskega dela.